Ще вдигнат ли таксата при личния лекар? Ако има увеличение на

...
Ще вдигнат ли таксата при личния лекар? Ако има увеличение на
Коментари Харесай

Ще вдигнат ли таксата при личния лекар


Ще вдигнат ли таксата при персоналния доктор? Ако има нарастване на потребителската такса за посещаване при персонален доктор, то би трябвало да се поеме от страната. Това мнение изрази служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев по Българска национална телевизия.
Той съобщи, че постоянно е защитавал
ползите на сътрудниците си лекари и на пациентите. Бих подкрепил всеки един сътрудник да получава почтено заплащане, да му се оказва помощ, само че сигурно, в случай че се усилват таксите, това би трябвало да се поеме от страната, а не от пациента, съобщи Меджидиев.
Той добави, че следва да бъдат
унищожени към 1 400 000 дози ваксини против COVID-19 на „ Пфайзер/Бионтех “ (Pfizer/ BioNTech).

Успехът на нашето държавно управление е, че се договорихме с Европейската комисия (ЕК), а тя се контракти с „ Пфайзер “ за понижаване на дозите. Отпада задължението на страната оттук насетне да получава ваксини, които да унищожава.
Ние спестихме 188 милиона на страната
от ваксини, които трябваше да заплатим в този момент през юни и да ги унищожим, разяснява министърът.

По думите му тези спестени пари ще бъдат задоволителни да се построи детската болница, както и за хотела, и за рехабилитационния център към нея.
В контракта, подписан сред Европейска комисия и „ Пфайзер “
остава опцията България, когато има потребност, да поръча нови дози по отношение на потребностите и те да бъдат заплатени, когато бъдат доставени, изясни служебният министър. По думите му сега на склад има над 1 400 000. Асен Меджидиев сподели още, че COVID-19 към този момент е като елементарен грип.
Първите медицински хеликоптери идват у нас
по-рано от плануваното, разгласи служебният министър. Той посочи, че процедурата по наемане на хеликоптери на лизинг към този момент е завършила и е извоювана от италианската компания, която е предложила по-добра цена. Очаква се в края на юни или началото на юли в България да дойдат първите два хеликоптера на лизинг. Страната ни ще ги употребява, до момента в който не се снабди със свои лични. Очаква се първият закупен хеликоптер да бъде доставен у нас през декември, а идната година да получим още два, изясни Меджидиев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР